Je wilt mensen niet alleen informeren. Je wilt ze vooral inspireren.

Goeie vacatureteksten zijn heel persoonlijk. Een tekst komt pas écht binnen als de woorden resoneren bij de lezer. Zoals bij een liefdesbrief. Dat geldt trouwens niet alleen voor vacatureteksten. Ook andere arbeidsmarktcommunicatieteksten, zoals de content voor een werkenbij-site, een manifesto of postings op social media kanalen, scoren veel beter met een persoonlijke touch.

In een persoonlijk geschreven vacaturetekst staan woorden uit het hart. Die zorgen dat er een vonk overspringt. Harde eisen in een vacaturetekst doen dat niet. Reële beloften, een verwachtingsvolle toekomstvisie en respect doen dat wél. Zeker als ze kloppen met de why van je bedrijf of organisatie.
Er zijn verschillende checklists met regels die duidelijk maken waaraan een goede vacaturetekst moet voldoen. Maar het belangrijkste punt op al die lijstjes is natuurlijk: inspireer! Zorg dat je woorden oprecht zijn en dat ze werkelijk binnenkomen.

Woorden die raken, komen uit het hart. Niet uit het hoofd. Dat lijkt logisch, maar het blijkt ook in de praktijk. Betere vacatureteksten leiden aantoonbaar tot veel betere conversie.

Klik hier voor een scan van je verhaal.